četvrtak, travnja 17

Vikend odmori u oazama užitka









Zamislite odmor daleko od gradske vreve i bučnih ukućana, u mirnoj i opuštenoj atmosferi, uz laganu muziku, mirise aromatičnog bilja, masažu eteričnim uljima ili možda čokoladom, boravak u jacuzziju i sauni, malo plivanja u bazenu i finu večericu za koju se niste trebali sami potruditi. Vjerojatno zvuči predobro da bi bilo istinito, ali srećom, wellness centara u kojima ćete dobiti tretman poput hedonizmu sklonih rimskih careva danas je jako puno, a na vama je da se odlučite kamo želite otići i kakve ćete usluge odabrati…

Samo dva dana provedena u bazenima i saunama, uz masažu po izboru i aromaterapiju s neodoljivim mirisima, dovoljna su da se začas nađete kilometrima daleko od stresne svakodnevice. Upravo iz tih razloga u zadnje vrijeme sve popularniji dio turističke ponude postaju vikend wellness aranžmani koji nude idealan odmor i istodobno pružaju užitak za tijelo, ali i dušu.

Zbog našeg sve bržeg načina života sve više postaje izraženija potreba za zdravijim i opuštenijim odmorom, a iako u toj stalnoj utrci za ispunjavanjem poslovnih i obiteljskih obaveza najčešće zaboravljamo na sebe, s vremena na vrijeme sigurno bi svakom dobro došlo i malo hedonizma. Baš zbog toga je wellness sve primamljivija opcija.

Wellness sve traženiji

Domaći putnici sve češće, kažu u turističkim agencijama, traže wellness aranžmane, što je sukladno svjetskim trendovima, pa je zbog toga njihova ponuda velika. Iako su zadnjih godina u wellness programima uglavnom prednjačili naši susjedi Slovenci, i u Hrvatskoj se napravio velik pomak u tom smjeru pa tako danas malo koji grad u Hrvatskoj nema neki wellness centar.

Budući da se većinom radi o kratkim vikend aranžmanima u kojima je cilj opustiti se i zaboraviti na brige koje nas redovito muče, cijene usluga koje se nude nisu nerealno visoke. Naravno, ovisno o željama i mogućnostima. Tako većina turističkih agencija nudi vikend aranžmane po cijeni od 700 kuna po osobi pa nadalje, a obično uključuju dva polupansiona (doručak i večera) i zanimljiv paket wellness usluga.

U wellness programima najviše se uživa u razdoblju od rujna do svibnja, a u svojoj ponudi imaju ih gotovo sve agencije. Bogatom ponudom hotela koji nude te vrste usluga može se pohvaliti sjeverni Jadran, a najpopularnija destinacija još uvijek je Opatija, koja ima najviše hotela s ponudom wellness programa, a samim time turističku sezonu produljuje na cijelu godinu.

Za njom ne zaostaje ni Istra u kojoj sve više hotela nudi wellness, a u zadnje vrijeme i Dalmacija sve više uviđa potrebu za razvojem tog dijela turizma. U turističkoj agenciji Kompas kažu da gosti koje zanima boravak u Dalmaciji i na samom jugu Jadrana uglavnom najviše rezerviraju hotel Funimation (četiri zvjezdice) u Zadru, hotel Ivan (četiri zvjezdice) u Solarisu kod Šibenika i hotel Dubrovnik Palace (pet zvjezdica) u Dubrovniku.

Naravno, sve popularniji postaju i wellness aranžmani u kontinentalnom dijelu Lijepe Naše, najviše u toplicama od kojih su najpopularnije Terme Tuhelj, Toplice Sveti Martin i Istarske toplice.










3 komentara:

Ika Verunica kaže...

Ahhhhh, kako bi meni lipo lega jedan wellnes vikend milina jedna...

Anonimno kaže...

hi, new to the site, thanks.

Unknown kaže...

Obožavam masaže uljima i sve ostale pogodnosti wellnessa! Šteta što je malo vremena na raspolaganju za ovakve divote.