nedjelja, listopada 7

MALO O MASAŽI


KLASIČNA MASAŽA

Klasična masaža jedna je od najstarijih metoda liječenja. Ublažavanje bolova i opuštanje napetosti mišića pomoću masaže jedan je od najprirodnijih načina liječenja dodirom – masažom. Djeluje ugodno i opuštajuće na cjelokupni lokomotorni sustav.

AROMATERAPIJA

Aromaterapija je masaža eteričnim uljima. Postupak masaže sličan je klasičnoj masaži, a razlikuje se u tom da se ulju za masažu dodaju eterična ulja koja su ekstrakti biljaka odnosno njihovih cvjetova, lišća, stabala ili kore. Vrsta eteričnih ulja koju upotrebljavamo kod masaže ovisi od poteškoća ili potreba gosta. Aromaterapija smanjuje napetost u tijelu i učinkovito ublažuje stres.

KLINIČKA AROMATERAPIJA

Klinička aromaterapija kombinacija je različitih tehnika masaže, kao što su masaže akupresurnih točaka, refleksna masaža stopala, limfna drenaža i klasična masaža. Ulja koja upotrebljavamo kod ove vrste masaže već su pripremljene mješavine eteričnih ulja.

REFLEKSNA MASAŽA STOPALA

Refleksnom masažom stopala pokušavamo ukloniti smetnje u radu unutarnjih organa. Masaža refleksnih područja na stopalima temelji se na učenju da životna energija stalno teče kroz tijelo po desetim kanalima koji počinju ili završavaju na stopalima. Ako je protok energije po tim kanalima nesmetan, zdravi smo, dok zastoji u protoku mogu dovesti do bolesti. Refleksnu masažu stopala preporučujemo za sprječavanje zastoja ili za pokušaj njegovog uklanjanja.

SHIATSU

Riječ doslovce znači «pritisak prstima». Shiatsu masaža izvodi se u skromno namještenom prostoru, na podlozi na podu. Stručnjak/terapeut kod masaže upotrebljava dlanove, prste, palčeve, zglobove, laktove, koljena, čak i stopala te njima obrađuje akupresurne točke uzduž tjelesnih meridijana i energetskih kanala. Taj japanski oblik masaže sličan je kineskoj akupresuri. U davnim vremenima shiatsu su upotrebljavali kao preventivnu medicinu jer predstavlja jednostavan, siguran i učinkovit način za reguliranje energije te ujedno jača rad vitalnih organa.

Nema komentara: