nedjelja, listopada 7

PILATES

Pilates predstavlja sistem vježbi istezanja tijela i snage koji je prije devedeset godina razvio Joseph H. Pilates. Pilatesom se jačaju i oblikuju mišići, ispravlja se držanje tijela, daje gipkost, poboljšava ravnoteža, te usavršava oblik tijela.

Pilates je razvijen da bi se njime stvorilo zdravo tijelo, zdrav um i zdrav život. Pilates filozofija usmjerena je na uvježbavanje tijela i uma da djeluju zajedno prema ostvarenju sveukupne tjelesne kondicije. Iako je rođen u znatno mirnijem vremenu nego je današnje, J.Pilates je razumio u kolikoj mjeri dnevni raspored opterećuje tijelo i um, te je težio promjeniti naše ponašanje kako bismo pri vježbanju imali na umu učinkovitost u obavljanju svakodnevnih zadataka.

Vježbe pilatesa ne zahtjevaju nikakvu opremu te se mogu izvoditi u svakom prostoru gdje se tijelo može udobno ispružiti.


SVRHA PILATESA - SMANJENJE STRESA


Današnji život je pun stresa , što je velika prijetnja našem zdravlju. Stres i umor uglavnom su posljedica lošeg držanja tijela, neravnoteže u tijelu, nepravilnog disanja. Prije nego tijelo izložimo naporima svakodnevnice, moramo ga ojačati i naučiti kontrolirati.
Pilates nije mukotrpna metoda i ne izaziva umor i bol. Pilatesom se rade vježbe snage i učite se na opušten način izlagati naporu koji će vase tijelo slijediti.

Nema komentara: