subota, prosinca 15

GUBITAK KILOGRAMA POČINJE U GLAVI

Možda mislite da ste dosad jednostavno predobro živjeli.
Sada se smatrate predebelima i želite nešto protiv toga poduzeti.
Uvjereni ste da do željenih rezultata ne možete doći bez odricanja od onoga što smatrate dobrim životom: udobnost, malo kretanja, i ukusne namirnice kao što su kolači, sladoled, čips, čokolada, meso, vino, pivo i druge kalorijske bombe.
Takvim se razmišljanjem blokirate već na samom početku. Svaka dijeta u kojoj morate mijenjati svoje prehrambene navike za vas znači gubitak kvalitete života. No,vi pod svaku cijenu želite skinuti deset ili dvadeset kilograma.Uvjeravate se da se možete na neko vrijeme odreći lijepih stvari u životu.
Možda upravo vi pripadate toj vrsti ljudi. Ne želite se baš ničega odreći, a uprkos tome hoćete se dugoročno riješiti suvišnih kilograma.
Kako sijete, tako ćete i žeti: ključ uspjeha leži u riječi "aktivan". To znači da se jednostavno morate kretati i tako potrošiti one silne kalorije koje ste u sebe unijeli.
Aktivno izgaranje masnoća spada u aerobno područje, a to znači lagano trčanje, ne mnogo brže od hodanja. Dok hodate jedna je noga uvijek na tlu dok su pri trčanju u jednom trenutku obje noge u zraku. Zato pri trčanju trošite četiri puta više kalorija nego pri hodanju.
Vaši se suvišni kilogrami neprimjetno tope, a mišići vam jačaju. Osim toga, trčanjem se vaša razina kolesterola smanjuje i bez nekih lijekova s riskantnim nuspojavama.
Smršaviti možete samo onda kada promijenite prehranu ili barem ne jedete više nego inače.
Nemojte vjerovati nijednom samoproglašenom guruu fitnesa koji vam pokušava prodati nove mudrosti i obečava čuda.
Za gubitak kilograma u smislu reduciranja masnoća odlučujuća je samo visoka potrošnja kalorija s negativnom bilancom energije na dan, odnosno tjedan. Pri negativnoj bilanci energije, organizam potrebnu energiju koja mu "nedostaje" crpi iz masnog tkiva. Dok mirujete, tijelo troši masnoću iz prvih linija.
Ako želite brzo smršaviti, morate paziti na zdravu i upotpunjenu prehranu.
Čim vam trčanje i zdrava prehrana prijeđu u naviku, nikad više nećete imati osjećaj da se nečega morate odreći. Osjećat ćete se zadovoljno i više nećete poželjeti pokušati ništa drugo. Ako vas ipak obuzme želja za komadom voćne torte, dopustite si taj luksuz. Jedna takva kalorijska bomba neće ostaviti nikakvih trajnih posljedica ukoliko u njoj uživate bez osjećaja krivnje i uz redovan trening.

Nema komentara: